Vleermuizen in Real Life
Bewegende beelden van vleermuizen
Het is simpel: mensen herinneren zich beelden beter dan woorden, vooral over een langere periode. Dit fenomeen heet Picture Superiority Effect. Het verwijst naar het idee dat je concepten, die je leert door het bekijken van beelden, gemakkelijker en beter opslaat dan concepten die je leert door het lezen van teksten.
Onderzoek naar het Picture Superiority Effect laat zien dat als we alleen tekst tot ons nemen, we drie dagen later rond de 10% van de informatie hebben onthouden. Als diezelfde informatie in een relevante beeld-tekst- combinatie wordt gepresenteerd, herinneren we ons drie dagen later maar liefst 65% van die informatie!
Op onze site staat voldoende tekst en beeldmateriaal, maar er zijn nog te weinig bewegende beelden van vleermuizen. En als één beeld beter wordt onthouden dan tekst, hoe goed zullen bewegende beelden dan wel niet worden onthouden?
Vanuit diverse vleermuisexperts ontvangen wij beeldmateriaal, waarvan we een selectie op onze site zullen plaatsen.
We hopen niet alleen bij te dragen aan een beter begrip van vleermuizen, maar ook dat mensen deze beelden delen met familie en vrienden. Zo werken we samen aan het verminderen van vooroordelen over vleermuizen.
Hier komt wat achtergrondinformatie over de Youtube-video met titel: 01-Gewone Dwergvleermuis die zich aan het opwarmen is.
Wanneer het koud is, verlaagt een vleermuis zijn lichaamstemperatuur, soms zelfs tot iets onder de 10 graden Celsius. Dit heeft als voordeel dat hij minder energie verbruikt en zo langere periodes kan overbruggen zonder te eten. Het nadeel is echter dat hij, zodra de temperatuur weer gunstig is om actief te worden, zijn lichaam eerst moet opwarmen. Dit kost tijd en gebeurt door te trillen.
Work in Progress
Work in Progress
Work in Progress
Work in Progress
Work in Progress
Work in Progress
Work in Progress
Work in Progress